150.jpg (4578 bytes)
Home
About our Firm
Our Vision
Project Approach
Consulting
Portfolio
Contact Us

600.jpg (4676 bytes)
Office of Dr. Robbins

The allotted dental space existed in a mid-rise curvilinear building. The exterior module placement of windows did not coordinate with the required spaces for the interior treatment rooms.

The design solution was to create spaces with partitions less than full ceiling height. These walls were configured to be positioned away from the perimeter wall, avoiding the awkward window positioning.

Glass blocks were incorporated into these walls at the window area, diffusing the window alignment, but still allowing natural light to penetrate the space. Additional high-output fluorescent lights were placed on top of the low partitions to bounce light onto the ceiling for supplemental lighting.

This combination of partial-height partitions with glass block inserts achieved the proper space relationship for dentistry and enhanced the building's curved forms.

Reception lobby
Corridor along exterior wall
Typical treatment room
Study model
Floor plan

Printable Format (Adobe Reader required)

Copyright David Zeunert & Associates. All Rights Reserved.