150.jpg (4578 bytes)
Home
About our Firm
Our Vision
Project Approach
Consulting
Portfolio
Contact Us

600.jpg (4676 bytes)
Skokie Medical Center

On a site with restricted width, the challenge was to accommodate the priority of street orientation while avoiding having a narrow space for each of two medical suites.

A side atrium entrance allowed effective circulation into each suite and provided a quality width-to-depth ratio for planning each suite. Since the atrium height was kept at a minimum, the sloping roofs of the adjoining suites were able to accommodate clerestory windows over the lower entrance portion for natural light. The interior sloped ceiling, composed of laminated wood beams and decking, further enhanced this geometric configuration. This approach avoided the standard flat ceiling and provided natural lighting for both suites.

Consequently, both suites had natural sunlight, a quality entrance, and a workable space layout for each suite.

Model photo
Building section
Building section
Design sketches

Printable Format (Adobe Reader required)

Copyright David Zeunert & Associates. All Rights Reserved.